За нас

БЪЛГАРИЯ 24

Телевизия „България 24“ е денонощен телевизионен канал, с политематичен информационно-публицистичен характер.

ПРОГРАМА

Макар че съществува от 2014 г, на 1 май 2022 г медията стартира изцяло нова амбициозна програма с цел бързо и максимално привличане на активната аудитория.

Програмната схема включва публицистика, предавания за политика, бизнес, история, народни традиции, иновации, изкуство, здраве и документални филми.

И журналистите, и аудиторията се интересуват живо от това, което се случва не само в България, но и в целия свят.

Важни за телевизията са и българите в чужбина. Често се правят включвания с тях.

В програмата се залага на максимално разтваряне на ветрилото на теми и сфери на отразяване. Целта е постепенно да се разшири максимално аудиторията.

В политическо отношение Телевизия „България 24“ отразява пълния спектър на партийна дейност, но е с патриотична насоченост.

РАЗЛИЧНОСТ

Всички водещи се стремят Телевизия „България 24“ да звучи и изглежда различно от т. нар. „големи“ медии. И тя действително се превърна в алтернатива – за хората, на които им е омръзнало да гледат едно и също.

Темите се дискутират открито, свободно и реалистично. Именно пълната свобода на мненията се превърна в притегателна сила за зрителите.

В предаванията приоритет е мултимедийната връзка със зрителите и потребителите, които коментират, критикуват, но и предлагат решения на проблемите – без каквато и да е цензура.

ГЛЕДАЕМОСТ И АУДИТОРИЯ

Абонатите на телевизията в интернет растат непрекъснато, а гледаемостта не само в ефир, но най-вече в интернет се увеличава стотици пъти.

Според обективния анализ на гледаемостта в интернет и Ютюб програмата се следи не само в България, но и в САЩ, Канада, Франция, Германия, Испания, като в столиците на тези страни гледаемостта е по-голяма, отколкото в малките градове в страната.

Относно профила на зрителската аудитория – тя е възраст 30+, 60% мъже към 40% жени.

За гледаемостта в ефир можем да съдим по телефонните обаждания на зрители, които са непрекъснати.

Най-гледани са предаванията с публицистика. Но в последните месеци се забелязва и интерес към предаванията с по-забавен характер, които показват нещо различно и любопитно.

Телевизия „България 24“ не си купува гледаемост и абонати, както правят други медии.

ПР И РЕКЛАМА

Най-гледаното време в телевизията е между 15 и 19 ч, когато предаванията са на живо. Целият блок се повтаря вечерта от 20 ч и сутринта от 8 ч.

Цените на рекламите са ниски, предлагат се и промоционални пакети. Практикува се рекламите да се включват в рамките на предаванията, за да се излъчват след това заедно с предаванията в Ютюб. Така ефектът на рекламата се повишава значително.

Най-голям отзвук обаче имат ПР участията в предаванията на телевизията и платените репортажи, които се правят от известни водещи.

Телевизия „България 24“ стартира през 2014 г и има натрупан професионален опит. Телевизията е с национално покритие чрез всички големи телевизионни доставчици – разпространява се по кабел, сателит и интернет. Може да се гледа онлайн на живо, има канал в Ютюб и страница във Фейсбук.

Телевизия „България 24“ разполага със студио и апаратна в центъра на София, оборудвани с професионална техника.

БЪДЕЩЕ

Предвид целенасочената политика към разрастване Телевизия „България 24“ има потенциал и цел да стане медия не само с национално, но и с международно влияние.

Светослава Рудолф, управител 

София 1000, ул. „Пиротска“ № 5, 1 етаж 

office@bulgaria24.org 

www.bulgaria24.org